Recept på rabarberpaj

Det är lite tantigt att göra rabarberpaj, men jag bara älskar det här receptet. Jag gillar lite sura efterrätter, och med den här blir rabarbern nästan som godis. Pröva du med!

Det här behöver du:

  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen

Så här gör du:

  1. Sätt på ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Smält smör i micron, blanda i grädde och sirap. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  4. Skala och skär rabarbern i typ 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smör-grädde-sirap-smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
  6. Ät! Den är god som den är, men vill du kan du ha med vaniljsås eller kall vaniljglass.
10 dec 2017