Välja rätt fodertillskott till din häst

Precis som vi människor behöver tillskott som till exempelvis Fitline så behöver ibland även hästar ha extra tillskott. Det då de behöver komplettera sitt vanliga ämnesintag med mineraler och vitaminer för att må bra. En del hästar kan behöva specialtillskott för att komma till rätta med problem som stela leder, obalans i tarmarna och minskad prestationsförmåga.

Vilket fodertillskott behöver din häst?

Om du ska ge ett fodertillskott till din häst måste du först veta vad det är som du känner saknas hos hästen. Det du kan göra är att läsa på om olika alternativ som finns och även se till att vara källkritisk. Kolla även med vänner och bekanta om de använt något för sina häster. 

Vissa fodertillskott kan bli farliga vid överdosering, så det är väldigt viktigt att man läser ordentligt på brukarna och inte utfodrar med mer än vad som behövs. Det naturliga för hästen är ju ett bra grovfoder och inte massa pulver.

Problem med leder är också vanligt hos hästar och det finns många olika fodertillskott som ”lovar” att göra hästens leder bättre. Sedan finns det även fodertillskott som förbättrar hästens prestation, det vill säga något som gör så att hästen orkar det lilla extra eller återhämtar sig snabbare. Går vi till äldre hästar så kan de behöva något som smörjer de stela lederna, säger hon.

Så det är viktigt att kolla av vad din häst behöver så att du inte ger den ett hopkok av diverse tillskott "bara för att". 

15 Dec 2020