Borde kräva säkrare klädskåp

Har du nånsin fått något av dina kläder, väskor eller mobiler stulna på gymmet, i simhallen eller på träningen? Som tur är händer det inte ofta, men det har hänt mig, minst en gång. Jag undrar hur vanligt det är? Man hör ju om det lite då och då...En av mina bästa väninnor blev av med en helt ny Versace väska som hon hade betalat väldigt mycket för. Hon hade ställt in den i ett pyttelitet skåp, stängt dörren medan hon duschade, men inte låst den. När hon kom tillbaka från duschen var den het borta. Hon blev alldeles förtvivlad och pratat genast med ägaren, men inget hände. Man tycker ju att man ska kunna ha en väska, och sina kläder och tillhörigheter i ett skåp och att ingen öppnar dörren och snor ens saker. Hon hade ju alla kontokort, mobil och nycklar i den. Fruktansvärt!

Måste man inbrottssäkra klädskåpen?

Man borde ju kräva att alla som betalar för träning, gymmet eller där alla platser där måste byta om och inte kan gå runt med sina tillhörigheter, ska förses med ordentliga och låsbara klädskåp. Det är väl ändå det minsta man kan begära när man betalar för träningen. Tyvärr är det inte alltid så, ibland har de bara små klädskåp där ens kläder inte får plats. Många kommer ju till träningen från jobbet och har med sig datorer, mobiler och annat. Man kan ju tycka att man borde kunna lita på att andra inte bara snor ens saker! Ju mer jag tänker på det desto mer upprörd blir jag – vad f-n är det för fel på människor?

Finns inbrottssäkra klädskåp – om man vill

Det finns hur bra klädskåp som helst på nätet. Morework, till exempel har inbrottssäkra klädskåp som vem som helst kan beställa på nätet. Man kan absolut inte skylla på platsbrist. Det borde vara allas plikt att se till att ens väskor, mobiler och kläder inte blir stulna. Ser du något gym eller ställe som har för små klädskåp tycker jag du ska säga till och kräva att de skaffar större – och inbrottssäkra klädskåp!

8 Aug 2017